Pinx
Starcker Factory, Veghel

Starcker Factory, Veghel

Starcker Factory. Een plek waar technisch studenten en professionals experimenteren, leren en zich ontwikkelen. Waar zij naar hartenlust sleutelen en testen. En waar innovatie voorop staat. Deze plek wordt ook wel de limonadefabriek genoemd: een initiatief van Starcker waarmee de organisatie een brug bouwt tussen technische opleidingen en de praktijk. Wij van PINX gingen aan de slag met het interieur van het werkcafé, theorielokaal en de gangen. Een mooie opdracht.

Een gezellige ambiance creëren: dat was onze missie. Daarom gebruikten we een warme oranje tint op de muren, vloeren en keukenwand. Door deze warme kleur te combineren met grijstinten – die de fabriekshal typeren – realiseerden we een sfeervol contrast. Verder kozen we in het werkcafé voor een zwart plafond, dat de ruimte een intiemere sfeer geeft. Om het kleurenpalet compleet te maken, voegden we hier en daar frisse blauwtinten toe.

Van pauzeren tot studeren en overleggen. Het kan allemaal in het werkcafé. Aan diverse tafels, op zowel lage stoelen als hoge barkrukken. Op een van de wanden in deze ruimte prijkt een grafische print die het proces van de limonadefabriek met een knipoog weergeeft. En hebben bezoekers zin in koffie, thee of limonade? Dan is het duidelijk waar ze terechtkunnen: bij de bar. Door de organische prints op de wanden springt dit meubel direct in het oog. Ook op de vloerbedekking van het leslokaal komt het proces van de limonadefabriek terug. De limonade stroomt als het ware uit een machine en zorgt voor blauwe en oranje vlekken op de vloerbedekking. Dit patroon geeft de ruimte een speelse twist. In de gangen en hallen gebruikten we dezelfde kleuren als in het werkcafé en theorielokaal. Dit alles om leerlingen en professionals te inspireren om tot nóg betere integrale, multidisciplinaire en duurzame oplossingen te komen voor technische vraagstukken in de food- en farmaceutische industrie.

Starcker Factory, Veghel Starcker Factory, Veghel
Starcker Factory, Veghel

Starcker Factory, Veghel
Starcker Factory, Veghel Starcker Factory, Veghel