Pinx
Orangeworks Oss

Orangeworks Oss

Orangeworks te Oss is gespecialiseerd in het ontwikkelen of vervangen van (een onderdeel van) een (food)productielijn.

Orangeworks verhuisde vanuit Mill naar een prachtige nieuw bedrijfspand in Oss. Een open, licht en groots gebouw. Het leek logisch om juist die grote lijnen, die voor ons de rode draad vormden, te accentueren. Zo kreeg de midden kern van het pand een accentkleur die doorloopt in de vloerafwerking. Dit verbind het hele pand van alle zijdes met elkaar samen.
Het kleurgebruik geeft een knipoog naar het Hollandse, afgeleid van de naam Orangeworks. De grafische laag die we aan hebben gebracht op de wanden vertelt juist meer over de activiteiten, ontwikkelingen en groei die Orangeworks doormaakt in het begeleiden van foodprocessen.
De vergaderruimtes hebben ieder een eigen unieke naam, deze zijn afkomstig van de grafische wandelementen, zoals bv. the Pepper.

Bij binnenkomst in de entree ervaar je meteen de grootsheid van het bedrijfspand, je wordt verwelkomd door een royale ontvangst – wachtruimte met kleurrijke design meubelen.
Het kantoor bestaat uit een 55 zit-sta werkplekken waarbij veel aandacht is voor de ergonomie en vitaliteit van de medewerkers, voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.
Mede door toepassing van diversen informele zitjes en overlegplekken kan hier optimaal activiteit-gerelateerd gewerkt worden. Volop mogelijkheden om elkaar informeel te ontmoeten.
Daarnaast is er een grote sfeervolle bedrijfskantine aanwezig die multifunctioneel ingezet kan worden voor onder andere lunches, presentaties en jubilea.


Orangeworks Oss Orangeworks Oss
Orangeworks Oss
Orangeworks Oss
Orangeworks Oss
Orangeworks Oss

Een voorstel dat onze plannen compleet op zijn kop zette.

Tijdens de realisatie van onze nieuwbouw bereikten we het punt dat we keuzes moesten maken ten aanzien van het interieur. Het basisontwerp hiervoor hadden we in eerste instantie zelf al gemaakt, waarbij wij ondersteund waren door de binnenhuisarchitect van de aannemer. Dat leverde een plaatje op dat niet slecht was maar, mede door onze eigen behouden inbreng, niet erg opvallend.

Bij de keuze van het meubilair kwam de mogelijkheid ter sprake om ten aanzien van het interieur en de verdere aankleding een interieurarchitecte in de hand te nemen waar onze leverancier positieve ervaringen mee had.

Na een oriënterend gesprek  met Ingrid bleek al snel dat er een klik was. We hebben Pinx daarom de opdracht gegeven om een opzet te maken die zou aansluiten bij alles wat we ter tafel hadden gebracht met ons bouwteam zoals onze kernwaarden, sfeer, uitstraling, etc.

Dit resulteerde in een voorstel dat onze plannen compleet op zijn kop zette. De indelingen, kleurstelling en vloerafwerkingen waren nieuw of aangepast. Dit plan was in ieder geval opvallend en vanaf dat moment gingen ook bij ons de remmen los. Het creatieve proces kon beginnen met veel overlegmomenten, voorstellen, eigen inbreng, commentaar etc. Dit resulteerde  in een plaatje dat nog net op tijd ingepast kon worden in het bouwproces dat toen al volop in gang was. Uiteindelijk heeft Ingrid met haar team ervoor gezorgd dat er een heel mooi, passend totaalplaatje tot stand is gekomen waar we allemaal heel erg trots op zijn.

Will Verheijen
Projectleider Nieuwbouw
Orangeworks Oss
Orangeworks Oss Orangeworks Oss