Pinx
Restaurant Cusco

Restaurant Cusco

Zet je één voet over de drempel van het Udense restaurant Cusco, dan merk je het al: hier stap je een andere wereld binnen. Alles in het restaurant ademt de sfeer van Zuid-Amerika. Het horecaconcept is geïnspireerd op de bruisende stad Cusco, ooit de hoofdstad van het betoverende Inca-rijk. PINX bracht deze magische wereld tot uiting in een interieur dat tot in de fijnste details is uitgewerkt.

Het inrichtingsconcept van Cusco is van de hand van designer Hans Kuijten. PINX zorgde voor de doorontwikkeling ervan en de doorvertaling naar de juiste ontwerpkeuzes die we realiseerden in samenwerking met aannemings- en timmerbedrijf Stef van Wijngaard uit Volkel. Met natuurlijke en robuuste materialen als hout, leer en staal, warme kleuren, grafische prints op tapijten en tegels, en lekker veel planten creëerden we die typische Zuid-Amerikaanse beleving.

Je merkt het nu niet meer, maar het pand van Cusco is eigenlijk een grote, hoge ruimte. Om toch dat knusse gevoel te creëren, splitsten we de ruimte in delen. Zo plaatsten we een grote houten hoekbar in het midden en verdeelden we de vloer met verschillende materialen en kleuren in vlakken. Het grote tapijt met Zuid-Amerikaanse print vormt ook zo’n vlak en zorgt meteen voor een huiselijke sfeer.

De leren luifel met spotjes bij de entree valt niet meteen op, maar zorgt er wel voor dat bezoekers intuïtief de juiste kant op lopen. En dat de sfeer bij binnenkomst meteen warm aanvoelt. PINX zette meer ontwerpoplossingen in om het hoge plafond optisch te verlagen.  Bijvoorbeeld een stalen luifel vol lampjes. Hieronder is het gezellig zitten en het staal geeft de ruimte body. Om die reden zijn ook robuuste, stalen rekken geplaatst voor de glazen zijgevel. Die staan vol met Zuid-Amerikaanse accessoires, maar kijk je daartussendoor, dan zie je in de rekken het logo van Cusco terug.

Restaurant Cusco Restaurant Cusco
Restaurant Cusco
Restaurant Cusco
Restaurant Cusco
Restaurant Cusco

Waan je in Zuid-Amerika bij Cusco

”PINX heeft met hun stijlvolle inrichting  Zuid-Amerika naar Uden gehaald. Het gebruik van de juiste kleuren en natuurlijke, robuuste, hoogwaardige materialen zorgen samen met het tot in detail uitgewerkte concept voor de perfecte sfeer. Onze gasten proeven Zuid-Amerika niet alleen in onze kleurrijke gerechten, maar wanen zich in de Zuid-Amerikaanse stad Cusco zodra ze de drempel over stappen.”

Peter Timmers
Eigenaar Cusco
Restaurant Cusco
Restaurant Cusco Restaurant Cusco