Pinx
Woning Volkel

Woning Volkel

Stoer, pure materialen, licht en ‘’anders dan anders’’ waren de kernwoorden voor de uitstraling van deze nieuwe keuken. Er werd een compleet nieuwe ruimte aan het huidige woonhuis gebouwd. De relatie tussen binnen-buiten stond bij deze aanbouw voorop: enorme ramen die het net doen lijken alsof je buiten staat te koken.

Stalen deuren verbinden vervolgens het woongedeelte met het nieuwe keukengedeelte. In het hoge kasten gedeelte komt het staalwerk terug, zodat er een echte eenheid ontstaat. De keuken heeft een tijdloze uitstraling, door het gebruik van zwart, wit en hout. Door bijzondere details toe te passen ontstaat er ondanks de eenvoud, toch een keuken met een eigen verhaal. Stoere, stalen handgrepen in het hoge gedeelte en een mooi lijnenspel in het lage gedeelte dragen daar aan bij.

De warme, grijze troffelvloer is niet alleen erg praktisch, maar vormt ook nog eens een mooie basis. Een troffelvloer is een harde vloer, waardoor er een akoestisch probleem ontstond. Daarom is gekozen voor een houten plafond, wat tevens een aparte uitstraling geeft aan de ruimte. Door houten stroken in verschillende diktes toe te passen, ontstaat er ook nog eens een dynamisch geheel. Tot slot is door PINX een licht en elektra plan over de nieuwe keuken heen gelegd, waardoor er optimaal gekookt en getafeld kan worden. Werklicht, maar ook sfeerlicht was hier in belangrijk. Daarom is gekozen voor dimbare opbouwspots door de gehele ruimte. Deze sluiten goed aan bij het stoere karakter van de nieuwe keuken.

Woning Volkel Woning Volkel
Woning Volkel
Woning Volkel
Woning Volkel
Woning Volkel

Door de houten stroken in verschillende diktes ontstaat er een dynamisch geheel.

Woning Volkel
Woning Volkel Woning Volkel