Pinx
Pincho Copa, Uden

Pincho Copa, Uden

Zodra je een voet over de drempel van Pincho Copa zet, waan je je in een traditionele Spaanse delicatessenwinkel. Je komt ogen tekort in deze gezellige en warme ruimte, waar voor bijna iedere vierkante meter andere materialen en texturen zijn gebruikt. PINX zorgde voor het complete ontwerp en was medeverantwoordelijk voor de realisatie van de winkel.

Het uitgangspunt? De authentieke sfeer van een Spaanse delicatessenzaak en bar creëren. En dat is gelukt. Onder meer door de in het oog springende toonbank met houten latten in alle soorten en maten. Zelfs aan het plafond zie je deze latten terug, in de vorm van een luifel. De wijnen en flessen olijfolie worden gepresenteerd op massieve planken van suar hout, die de Spaanse producten nog meer karakter geven. En als échte eyecatcher realiseerden we een handgemaakte tegelwand met koperen beugels om exclusieve wijnen te tonen.

Deze winkel is niet alleen de ideale plek om een borrelplank samen te stellen, maar ook voor korte ontmoetingen met bekenden. Daarom creëerden we een gezellige hoek met karakteristieke wijntonnen, waar klanten kunnen bijpraten onder het genot van een goed glas wijn of kopje koffie. De vloer van kleurige cementtegels zorgt voor een natuurlijke afscheiding.

De kolom in de winkel, onderdeel van de draagconstructie, hebben we optimaal benut door er een extra tafel van te maken. Deze is bekleed met handgemaakte zellige tegels in een warmrode kleur waarvan er geen twee hetzelfde zijn. Deze tegels vind je ook terug aan de muren van de toiletten, in combinatie met frisgroene deuren en afbeeldingen van danseressen aan de muur.

Pincho Copa, Uden Pincho Copa, Uden
Pincho Copa, Uden
Pincho Copa, Uden
Pincho Copa, Uden
Pincho Copa, Uden

Telkens als ik Pincho Copa binnenstap, denk ik: wat een gezellige plek

Het team van PINX is er zeer goed in geslaagd de Spaanse sfeer in dit pand neer te zetten. Telkens als ik Pincho Copa binnenstap, denk ik: wat een warme en gezellige plek. En dat hoor ik ook terug van de klanten! PINX heeft de kennis in huis om voor ieder gebouw een eigen identiteit te creëren en dat tot in de kleinste details door te voeren. Dat zie je in deze delicatessenwinkel zeker terug.

Roland de Laak
Eigenaar Pincho Copa
Pincho Copa, Uden
Pincho Copa, Uden Pincho Copa, Uden