Pinx
Ontmoetingsplein Mellepark, Uden

Ontmoetingsplein Mellepark, Uden

Wat drinken aan de bar, gezellig praten in de loungehoek of overleggen in een van de vergaderruimtes. Het kan allemaal bij het ontmoetingsplein Mellepark in Uden. Wij van PINX kregen van de gemeente Uden de mooie opdracht om het interieur voor het ontmoetingsplein en de vergaderruimtes te ontwerpen. Ook waren we verantwoordelijk voor de complete levering van alle materialen.

Het doel van dit interieurontwerp? Buurtbewoners uitnodigen om elkaar te ontmoeten door ze een welkom gevoel te geven. Daarom creëerden we een warme en sfeervolle ruimte die voor iedereen – ongeacht leeftijd, achtergrond en cultuur – toegankelijk is. Daarbij is bewust gekozen voor een verscheidenheid aan meubelen, kleuren en vormen. Van klaptafels met wielen en stapelbare stoelen zonder leuning tot een grote houten bar en gestoffeerde loungestoelen: de variatie aan meubelen zorgt dat iedereen prettig kan staan of zitten. Daarnaast zijn de meubelen multi-inzetbaar. Zo kunnen buurtbewoners in grote én kleine aantallen samenkomen.

Om het geheel een vrolijke uitstraling te geven, gebruikten we de kleuren rood, geel en blauw in verschillende tinten. Deze combineerden we met lichtgekleurd hout voor een frisse look. Het hout zie je onder andere terug bij de bar, die een centrale plek heeft in de ruimte. Verder kozen we voor houten scheidingselementen, zodat ook bij kleinere gezelschappen sprake is van een intieme setting. Hiervoor zorgen ook de kleurrijke lampenbollen aan het hoge plafond. En ook het gordijn – een akoestische én decoratieve oplossing – maakt de ruimte zowel gezellig als praktisch.

Ontmoetingsplein Mellepark, Uden Ontmoetingsplein Mellepark, Uden
Ontmoetingsplein Mellepark, Uden

Als je binnenkomt voel je het direct: het is een fijne plek om te zijn en de sfeer van de inrichting nodigt uit om er te blijven.

“Pinx heeft voor de gemeente Uden het interieur verzorgd voor Ontmoetingsplein Mellepark te Uden, van conceptontwerp tot en met uitvoering en realisatie. Als je binnenkomt voel je het direct: het is een fijne plek om te zijn en de sfeer van de inrichting nodigt uit om er te blijven. Een goed ontwerp is een belangrijke voorwaarde om ontmoetingen tussen bewoners te kunnen faciliteren. Dat is met het ontwerp van Pinx zeker gelukt.”

Mariëlle de Groot
Adviseur maatschappelijk vastgoed
Ontmoetingsplein Mellepark, Uden
Ontmoetingsplein Mellepark, Uden Ontmoetingsplein Mellepark, Uden