Pinx
Rabobank Oss

Rabobank Oss

Wie bij de Rabobank binnen stapt valt meteen iets op. Er is geen afstand meer tussen de bank en de klant. Er heerst een stukje Brabantse nuchterheid. En dat komt doordat het interieur de drempel om binnen te stappen wegneemt. Het is er open, licht en fris. Het ‘samen sterk’-gevoel dat consumenten, boeren en burgers met elkaar verbindt is er voelbaar. Rabobank Oss Bernheze: welkom in de ‘’Dichtbij-bank’’.

Fris, licht en transparant. Die kenmerken passen bij de bank van nu. En dus besloot Rabobank Oss afscheid te nemen van het traditionele bankinterieur. Onze opdracht: een frisse en sfeervolle werk- en ontmoetingsplek creëren. De ronde vorm van het gebouw zorgde daarbij voor een extra uitdaging. Eentje die ons enthousiasme natuurlijk alleen maar aanwakkerde!

We zorgden voor een lichte en uitnodigende werkomgeving. Enerzijds door transparantie in het gebouw te brengen, anderzijds door de toepassing van lichte kleuren. Ook haalden we groen naar binnen. Met de gekleurde cirkels in de vloer hebben we de bijzondere ronde vorm van het gebouw extra geaccentueerd.

In het kantoor zijn nieuwe ontmoetingsplekken gecreëerd. Fijne plekken waar zowel medewerkers als klanten elkaar op een eigentijdse manier kunnen treffen. Daarbij draait alles om activiteitgerelateerd werken. Naast een goede akoestiek, ging er veel aandacht uit naar de recycling van het oude kantoormeubilair. We leverden bovendien nieuwe meubels, waaronder verschillende maatwerkonderdelen. Er is veel aandacht besteed aan de vitaliteit van de medewerkers.

Rabobank Oss Rabobank Oss
Rabobank Oss
Rabobank Oss
Rabobank Oss
Rabobank Oss

Goede ideeën en een gezonde dosis lef

“De Rabobank is volop in beweging. Begin dit jaar verhuisden de medewerkers van het adviescentrum van Heesch naar het kantoor in Oss. Dat was een goed moment om het interieur van dit Osse adviescentrum opnieuw vorm te geven. PINX verzorgde eerder met succes de inrichting van nevenkantoren in Nistelrode, Nuland, Schaijk en Berghem, dus we nodigden Ingrid en haar team uit met een ontwerp te komen.

We wilden graag af van het oude ‘bankinterieur’ met een grote ontvangsthal en lange balies. Ons uitgangspunt? Een plek waar medewerkers en klanten zich thuis voelen en elkaar kunnen ontmoeten. Ook de recycling van ons kantoormeubilair stond centraal. Door met frisse kleuren te werken, verdiepingen letterlijk open te gooien en groen naar binnen te brengen, heeft PINX gezorgd voor een licht en uitnodigend pand. Klanten hebben niet meteen door dat ze een Rabobank-kantoor binnenstappen en dat is precies de bedoeling.

We willen drempels wegnemen en een optimale samenwerking creëren, zowel tussen medewerkers en klanten als tussen collega’s onderling. Door de informele zit mogelijkheden kost dit nu geen enkele moeite. PINX luistert als geen ander naar de wensen van de opdrachtgever, koppelt die aan eigen, goede ideeën en voegt daar een gezonde dosis lef aan toe.”

Corné Roovers
Directeur Bedrijven bij Rabobank Oss Bernheze
Rabobank Oss
Rabobank Oss Rabobank Oss