Pinx
4 factoren die de interieur ontwerp kosten beïnvloeden

4 factoren die de interieur ontwerp kosten beïnvloeden

Is jouw kantoor toe aan een nieuw ontwerp? Of je nu beschikt over beperkte middelen of een onbeperkt budget om al je stoutste design dromen waar te maken, de kosten zouden geen obstakel mogen zijn om een inspirerend kantoor voor je werknemers te creëren. Het juiste interieur laat je medewerkers harder werken, wakkert de team spirit aan, inspireert de geest en is een professioneel visitekaartje. De eerste vraag die je waarschijnlijk heb is hoeveel interieur ontwerp kost. In deze blog lees je meer over de interieur ontwerp kosten en welke factoren invloed hebben op de kostenraming van het interieur.

4 factoren die de interieur ontwerp kosten beïnvloeden

We zouden je graag een kant-en-klaar antwoord willen geven. Helaas, pindakaas. Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat de interieur ontwerp kosten zijn voor jouw kantoor. De kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt het project eenvoudig houden of zo gek maken als je wilt. Je kunt kiezen om die paar doorgezakte stoelen te vervangen of voor een geheel nieuwe huisstijl, een verbouwing van het pand en de aanschaf van splinternieuwe meubelstukken. Hieronder bespreken we een aantal factoren die de interieur ontwerp kosten beïnvloeden:

Grootte project

Hoe groter het project, hoe meer tijd en middelen nodig zijn om het ontwerp uit te werken. Dit kan de totale kosten van het project in grote mate beïnvloeden. Aan het maken van een paar aanpassingen aan een bestaand interieur hangt een ander prijskaartje dan aan het uitwerken van een geheel nieuwe stijl. Het interieur voor een grote kantoortuin ontwerpen kost meer dan de kleine home office een make over geven.

Complexiteit

Hoe ingrijpender en complexer het ontwerp is, hoe hoger de interieur ontwerp kosten zullen uitvallen. Dit komt omdat er meer tijd en middelen nodig zijn om het ontwerp uit te werken en uit te voeren. Een likje verf op de muur aanbrengen is simpel. Maar wanneer een kantoor moet worden ingericht voor een groot aantal mensen, met verschillende ruimtes voor verschillende behoeftes en met een groot aantal aanvullende eisen, wordt het lastiger.

Interieurontwerper

De interieurontwerper die je kiest speelt ook een rol in de uiteindelijke kosten. De ervaring, reputatie en prijzen van interieurontwerpers kunnen sterk variëren. Houd er rekening mee dat je vaak meer betaalt voor een ervaren en gerenommeerde interieurontwerper, maar dat je hierdoor ook vaak beter advies en ontwerpen krijgt. Kies een ontwerper die aansluit bij jouw budget en stijl.

Kwaliteit van materialen en producten

Klapstoelen of high-end designmeubels? Hoe beter en duurzamer de materialen en producten zijn die in het ontwerp worden meegenomen, hoe hoger de kosten zullen zijn. Houd er echter rekening mee dat een hogere prijs meestal ook betekent dat je meer waar voor je geld krijgt en dat je een product krijgt dat langer meegaat. Je krijgt meestal wat je betaalt. Bij een goedkoper interieurontwerp kun je besparen op de kosten, maar zal er gebruik worden gemaakt van goedkopere oplossingen en materialen. Er is hier geen goed of fout, de keuze is aan jou.

Kostenraming interieur

Bij een interieur ontwerp krijg je niet alleen een mooi design, maar ook een gedetailleerde en uitgewerkte kostenraming voor het project. Alle kosten worden van te voren bemonsterd. Niet alleen de kosten voor het ontwerp worden meegenomen, maar ook de kosten voor materialen, producten, vervoer, installatie en overige kosten. Hierdoor weet je wat je kunt verwachten en waar je op moet letten.

De kostenraming geeft inzicht in de verwachte uitgaven voor het project en helpt bij het bepalen van het budget. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de interieur kostenraming een schatting is en dat de uiteindelijke kosten kunnen afwijken, afhankelijk van de uiteindelijke specificaties en materialen die worden gebruikt.

Interieur ontwerper inschakelen

Door te investeren in een professioneel interieurontwerp, weet je wat je krijgt en kun je vertrouwen hebben in het eindresultaat. Maar hoe ziet het proces eruit als je een interieurontwerper inschakelt?

Bij Pinx lopen we samen met jou een aantal stappen door, die uiteindelijk leiden tot een nieuw interieur:

  1. Kennismaken: Handen schudden en elkaar leren kennen: hét vertrekpunt voor een goede samenwerking. Het proces begint met een intakegesprek waarin de (bestaande) situatie, je wensen en ideeën worden besproken.
  2. Concept & plattegrond: Wij bieden een treffend interieurontwerp en plattegrondtekeningen die passen bij jouw identiteit en merkwaarden.
  3. Voorlopig ontwerp: We vertalen de conceptbeelden naar een voorlopig ontwerp in zowel 2D-tekeningen als 3D-impressies. Wij stellen op basis van het voorlopig ontwerp een kostenraming op.
  4. Definitief ontwerp: We werken het voorlopige ontwerp uit tot het definitieve ontwerp. We presenteren de uitgewerkte werktekeningen voor vloeren, wanden, plafonds, maatwerkmeubelen, akoestiek, grafische elementen en/of bewegwijzering, plus een licht- en elektraplan.
  5. Projectbegeleiding: We ontzorgen je tijdens de gehele uitvoering van het project. Of het nu gaat om productie, budget of planning: wij laten niets aan het toeval over en nemen de leiding. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de details en kun je met genot uitkijken naar je nieuwe interieur.

Een interieur op maat

Wil je achter de kosten van jouw project komen? Neem dan contact met ons op. Aan de hand van jouw wensen en eisen kunnen wij een kostenraming opstellen voor jouw interieur. Voor je het weet ziet jouw kantoor er dan als nieuw uit.


Laat je inspireren

Lees meer

Contact