Pinx
TIP 3: Warmte en sfeer op het anderhalve meter kantoor

TIP 3: Warmte en sfeer op het anderhalve meter kantoor

Je sociale leven speelt zich nu voornamelijk thuis af. Samen een terrasje pikken of je in het zweet werken bij een sportclub: het is er al een poosje niet meer bij. En misschien is er zelfs iemand ziek in je naaste omgeving. Deze coronatijd vraagt veel van ieder van ons. Hoe fijn is het als je weer op een veilige en verantwoorde manier terug kunt keren naar je vertrouwde werkplek?

Anderhalve meter wordt de nieuwe norm, ook op kantoor. Dat heeft natuurlijk invloed op het gevoel van vrijheid. Want afstandelijkheid is voor een mens niet natuurlijk. De sfeer en warmte op kantoor behouden, wordt dat geven en nemen? Hoe zorgen we straks voor de juiste balans, zodat collega’s zich toch prettig voelen op hun werkplek?

Maak eens gebruik van de volgende tips:

1. Maak een ‘complimentenwand’

Daarop kunnen collega’s elkaar een hart onder de riem steken en hun waardering naar elkaar uitspreken. Positieve energie is belangrijk, vooral in deze afstandelijke tijd. Zijn er collega’s die met het coronavirus te maken hebben gehad? Misschien willen zij hun verhaal graag delen. Maak hiervoor ook een plek vrij op de wand.

2. Inspireer met vrolijke wanden

Met frisse en vrolijke kleuren op de wanden kun je je medewerkers inspireren en hun gemoedstoestand onbewust positief beïnvloeden.

3. Creëer sfeer met een funelement

Decoratie kan het positieve gevoel op kantoor bevorderen. Denk aan een vrolijke en inspirerende fotowand. Zo’n bijzonder element tovert geheid een lach op ieders gezicht.

4. Maak slim gebruik van planten

Wist je dat planten multifunctioneel zijn op kantoor? In de eerste plaats brengen ze sfeer. Daarnaast kun je ze als natuurlijk scheidingselement gebruiken en zo een route maken. Én ze zuiveren de lucht op kantoor.

5. Zorg voor rust

Misschien heb je extra glazen of kunststof schermen op kantoor geplaatst. Schenk dan ook aandacht aan de akoestiek. Harde elementen veroorzaken bijvoorbeeld extra galm. Dat kan leiden tot concentratieverlies bij je medewerkers. Dat voorkom je door akoestische decoratieve elementen in je inrichting toe te passen.

Met deze slimme, praktische en esthetische tips creëer je een anderhalvemeterkantoor waar alle collega’s in een fijne sfeer hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren. Natuurlijk heeft elke werkomgeving daarbij haar eigen vraagstukken en mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van passende oplossingen.

Keertje sparren? Neem gerust contact met ons op. Think PINX!


Laat je inspireren

Lees meer

Contact