Pinx
TIP 4: Een slimme kantoortuin dankzij scheidingselementen

TIP 4: Een slimme kantoortuin dankzij scheidingselementen

Door de nieuwe anderhalvemeterregels is dit hét moment om eens kritisch te kijken naar de indeling van je kantoor(tuin). Hoe kun je de inrichting zó aanpassen dat medewerkers bijna automatisch anderhalve meter bij elkaar verwijderd blijven? Dat is de kunst. Eerder gaven we al aan dat een slimme routing [heel belangrijk is.

Ook scheidingswanden, die je ongetwijfeld herkent van de kassa’s in de supermarkt, zijn zinvol. Ze kunnen medewerkers in een bepaalde richting leiden en zo voorkomen dat ze in direct contact staan met hun buurman of -vrouw. De plexiglas schermen zijn duidelijk in opkomst. Maar … erg sfeervol zijn ze niet. Gelukkig is er veel meer mogelijk. Bij PINX hebben we ideeën genoeg voor een slimme én sfeervolle toepassing van scheidingselementen. Vandaag delen we vijf praktische tips met je.

1. Creëer balans in de ruimte

Werkplekken afbakenen met een plexiglas scherm is een eenvoudig oplossing. Maar al dat plexiglas werkt niet bevorderlijk voor de sfeer. Kies er daarom voor om ergens anders in dezelfde ruimte een tegenhanger te plaatsen. Denk aan een schilderij, een decoratief object of een plant. Zo ontstaat een prettige balans.

2. Verklein je kantoortuin

Grote kantoortuinen zijn verleden tijd. Verdeel ze met scheidingswanden – bijvoorbeeld van glas – in meerdere, kleinere compartimenten. Zo beperk je niet alleen het onderlinge contact op korte afstand. Het komt ook de concentratie en productiviteit van je medewerkers ten goede.

3. Ga voor sfeer

Een scheidingselement sfeerloos en gesloten? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het gebruikte materiaal kan ook juist warmte toevoegen. Wat dacht je van plexiglas dat bekleed is met vilt? Of acrylaat waarin een decoratief materiaal is verwerkt? Of maak van een scheidingswand een multifunctioneel element!

4. Zet scheidingselementen in als routeplanners

Maak een ‘parcours’ door scheidingselementen op een slimme manier te plaatsen. Zo kun je collega’s op een eenvoudige manier in de juiste richting leiden, waardoor ze elkaar niet onbedoeld tegen het lijf lopen.

5. Maak gebruik van de voordelen van planten

Planten! Daarmee kun je natuurlijk ook een afscheiding maken. Ze zorgen meteen voor sfeer én ze zuiveren de lucht. Zo draag je dus ook nog eens bij aan de gezondheid van je medewerkers!

Met deze slimme, praktische en esthetische tips maak je jouw kantoor anderhalvemeterproof. En bovendien zorg je voor een plek waar alle collega’s in een fijne sfeer hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren. Natuurlijk heeft elke werkomgeving daarbij haar eigen vraagstukken en mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van passende oplossingen.

Keertje sparren? Neem gerust contact met ons op. Think PINX!


Laat je inspireren

Lees meer

Contact