Pinx
TIP 5: Het nieuwe vergaderen op kantoor

TIP 5: Het nieuwe vergaderen op kantoor

Je kent het wel: je zit met een dozijn collega’s aan een vergadertafel in een ruimte van twintig vierkante meter. Amper een paar maanden geleden was het de gewoonste zaak van de wereld. Nu niet meer. Anderhalve meter afstand is het nieuwe normaal, ook bij meetings. Maar hoe organiseer je dat ‘nieuwe vergaderen’? Wij geven je vijf tips.

1. Vergader staand

Kies een grote ruimte en breng bijvoorbeeld stippen aan op de vloer die de plekken markeren waar deelnemers kunnen gaan staan. Zo garandeer je dat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar houdt. Wist je trouwens dat staand vergaderen actief én efficiënt is? Zo sla je dus twee vliegen in één klap!

2. Spar eens in een creatieve omgeving

Creëer een brainroom, een creatieve ruimte waar collega’s op een veilige manier met elkaar kunnen sparren, hun verhaal kunnen doen of even uit de werkelijkheid kunnen ontsnappen. Dat draagt ook bij aan een stukje positiviteit.

3. Kies voor een bijzondere vergadertafel

Kies niet voor een rechthoekige of voor een ronde tafel, maar voor een tafel in een aparte vorm waarbij meteen duidelijk is waar je kunt gaan staan of zitten. Zo borg je een veilige afstand van elkaar.

4. Breng kleur aan op de tafel of vloer

Anderhalvemeterzones kun je handig markeren met kleurvlakken op de tafel of de vloer. Zo breng je ook nog eens wat kleur in je vergadering.

5. Gebruik meerdere digitale schermen

Grote beeldschermen waren al niet meer weg te denken in een vergaderruimte. Hang er ook eens een – of meerdere – op een centrale plek in het kantoor. Zo kunnen medewerkers toch even achter hun pc vandaan komen en aan de vergadering deelnemen zonder dat ze door het hele pand hoeven te lopen.

Met deze praktische en esthetische tips wordt het nieuwe vergaderen al snel de norm op jouw kantoor. Natuurlijk heeft elke werkomgeving daarbij haar eigen vraagstukken en mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van passende oplossingen.

Keertje sparren? Neem gerust contact met ons op. Think PINX!


Laat je inspireren

Lees meer

Contact