Pinx
Tip 2: Plattegrond

Tip 2: Plattegrond

Anderhalve meter afstand op de werkvloer: vijf tips

Met bureaustoel en al naar je buurman of –vrouw rollen om zaken af te stemmen. Even snel overleggen met collega’s rondom één computerscherm. Dat was tot voor kort heel gewoon. Maar de kantoortuin zoals we die nu kennen, wordt verleden tijd. Iedereen krijgt weer een eigen werkplek met eigen kantoorartikelen. Ruimte en afstand tot elkaar zijn de kernwoorden. Hygiëne staat daarbij voorop.

Wat kun je doen om je medewerkers achter hun bureau dat veilige, maar toch geborgen gevoel te geven? Zonder dat het kantoor letterlijk afstandelijk voelt? Wij geven je vijf effectieve tips:

1. Maak werkschema’s

Overleg samen met je medewerkers wie eventueel thuis kan werken en stel daarvoor laptops en andere ICT-voorzieningen beschikbaar. Het is een goed idee om deze werkschema’s een vast, en vooral bespreekbaar onderdeel van de bedrijfscultuur te maken.

2. Creëer minder werkplekken

Hoeveel werkplekken zijn er echt nodig? Worden de werkplekken elke dag van de week volledig benut? Bekijk de mogelijkheid om het aantal bureaus op de werkvloer te verminderen, zodat je een nieuwe verdeling kunt maken die voldoet aan de anderhalvemeternorm.

3. Zet bureaus verder uit elkaar

Als de ruimte het toelaat, plaats de bureaus dan eens anders. Zodat alle medewerkers op een veilige afstand van elkaar kunnen werken. En iedereen gedwongen wordt om een route te lopen met veilige afstand tot elkaar.

4. Plaats glazen scheidingswanden

Door tussen de werkplekken glazen scheidingswanden te plaatsen, verdeel je de grote kantoortuin in meerdere kleine, semi-afgesloten kantoren. Daardoor kunnen collega’s rustig en op veilige afstand van elkaar werken.

5. Zorg voor een goede akoestiek

Als je meer harde materialen en/of glazen wanden gebruikt in de kantoorinrichting, heeft dat invloed op de akoestiek. Storende geluidseffecten voorkom je door akoestische materialen in je inrichting te verwerken. Dat kunnen ook decoratieve elementen zijn.

Met deze slimme, praktische en esthetische tips creëer je een anderhalvemeterkantoor waar alle collega’s geborgenheid voelen én hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren. Natuurlijk heeft elke werkomgeving daarbij haar eigen vraagstukken en mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van passende oplossingen.

Keertje sparren?

Neem gerust contact met ons op. Think PINX!


Laat je inspireren

Lees meer

Contact