Pinx
Het kantoorinterieur van de toekomst: designtrends in 2021

Het kantoorinterieur van de toekomst: designtrends in 2021

Onze ideeën rondom werken veranderen. Waar we voor de lockdown massaal de auto pakten om naar kantoor te gaan, werken we nu veelal thuis. Veel werkgevers verwachten in de toekomst – als corona achter ons ligt – uit te komen op een mix van op kantoor en thuiswerken. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen straks weer met een goed gevoel naar het werk komen? En zeker zo belangrijk: dat het kantoor juist datgene biedt wat ze thuis niet vinden? Bij PINX bruisen we van de ideeën op het gebied van interieurdesigntrends. Die delen we graag met je!

Werken verandert, kantoordesigns doen mee

Samenwerken is goed; ontmoeten, inspireren en motiveren is nog beter. En laat dat nu juist zijn wat medewerkers naar de werkvloer trekt. Nu we anno 2021 gewend zijn om thuis te werken, willen we op kantoor méér. We gaan er bewust een aantal dagen per week naartoe om samen aan projecten te werken en te brainstormen. Of – voor de ouders onder ons – om juist in stilte aan de slag te gaan. De een heeft hier dagelijks behoefte aan, terwijl de ander liever afwisselt met werken vanuit huis. Dat vraagt om multifunctionele plekken waar mensen op hun eigen manier productief kunnen zijn.

Aan de slag met interieurdesigntrends

Meer thuiswerken, online vergaderen en afstand houden: een greep uit de veranderingen op het gebied van werken. Je zult als organisatie meer in huis moeten hebben om hierop in te spelen. Wil jij de nieuwe manieren van werken omarmen? Zorg dan voor een kantoordesign dat hierop is ingericht. Dit is hét moment om met de trends en ontwikkelingen aan de slag te gaan. Ons advies: richt je op de onderstaande vier thema’s.

1. Genoeg afstand

We raken er steeds meer aan gewend om afstand te houden. Logisch dus dat we niet enthousiast worden van een kantoorinterieur waarin we op elkaars lip zitten. Tijd om de routing en indeling opnieuw te bekijken. Meer thuiswerkers betekent meer ruimte die je kunt gebruiken voor een simpele herindeling. Of wil je écht aanpakken en ga je voor een verbouwing? Genoeg opties. Met als resultaat: een comfortabele afstand tussen werkplekken.

2. Maximaal verbinden

Medewerkers stimuleren om ideeën uit te wisselen. Dat doe je met een plek of ruimte waar ze elkaar kunnen ontmoeten. En dan hebben we het niet over statische ruimtes met in rijen geplaatste zittafels. Wel over uitnodigende dynamische ruimtes met bijvoorbeeld loungebanken, koffiecorners, dartborden en statafels. Van bijzondere kantoormeubels en grafische elementen tot opvallende designs en gek behang: geef het interieur van deze plekken het ‘wow-effect’. Zo zorg je ervoor dat mensen staan te popelen om elkaar hier te treffen.

3. Online communiceren

Vergaderen via Zoom en Teams: het is de normaalste zaak van de wereld geworden. Grote kans dat we die videocalls erin houden, ook als we straks weer op kantoor werken. Mooi, want dat biedt kansen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een achtergrond die de identiteit van je bedrijf uitdraagt? Denk hierbij aan het gebruik van je huisstijlkleuren of beelden die jouw merk kracht bijzetten. Natuurlijk is ook een goede akoestiek onmisbaar is dit soort ruimtes. Wist je dat je met zachte materialen en akoestische elementen al snel een wereld van verschil creëert? Zeg maar dag tegen afleiding en slecht geluid; in deze ruimtes gaan medewerkers ongestoord aan de slag.

4. Multifunctionele groepsruimtes

Wanneer we samenwerken, is het wel zo handig om bij elkaar in de buurt te zijn. Veel efficiënter dan continu bellen, mailen of op en neer lopen. Samen sparren? Brainstormen? Als team beeldbellen met externe partijen? In multifunctionele groepsruimtes kan het allemaal. Hier vinden medewerkers alles wat ze nodig hebben om probleemloos te communiceren. Met elkaar en met de buitenwereld. Pluspunt: tijdens het beeldbellen is deze ruimte je (gratis) visitekaartje. Tijd dus om ook hier aan de slag te gaan met beelden en kleuren die jouw merk kracht bijzetten.

Kortom: het is 2021 en onze manier van werken verandert. Sommige medewerkers staan te springen om weer op kantoor aan de slag te gaan, terwijl anderen thuis hun draai hebben gevonden. Het kantoor wordt daardoor een plek waar mensen bewust een paar keer per week samenwerken en kennis delen. Richt je je kantoorinterieur hierop in, dan combineer je het beste van twee werelden. De voordelen van het thuiswerken, met de perfecte omstandigheden voor productieve én inspirerende kantoordagen.

Keertje sparren?

Soms kun je met kleine aanpassingen al tot belangrijke verbeteringen komen. Of met grotere aanpassingen een wereld van verschil maken. Benieuwd naar de mogelijkheden bij jouw organisatie? We kunnen niet wachten om onze expertise erop los te laten. Neem gerust contact met ons op. Think PINX!


Laat je inspireren

Lees meer

Contact