Pinx
TIP 1: De juiste routing op kantoor als het nieuwe normaal

TIP 1: De juiste routing op kantoor als het nieuwe normaal

Je kent het wel: je bent in de pantry voor een kop koffie en staat zij aan zij met een collega die even iets uit een kastje pakt. Of je loopt door een smalle gang op weg naar een meeting en moet – om een collega veilig te laten passeren – zowat tegen de muur gaan staan.

Hoe zorg je er als werkgever voor dat iedereen veilig door het gebouw kan lopen zonder dat de routing van het kantoor spaak loopt?

We geven je een aantal tips:

1. Voorkom dat iedereen kriskras door het gebouw loopt

Verplaats het meubilair zodanig dat je iedereen dwingt om dezelfde route te lopen.

2. Zorg voor een duidelijk zichtbare routing

Denk goed na over de routing in je kantoor en pas deze waar nodig aan. Denk aan eenrichtingsverkeer, zodat collega’s elkaar niet meer hoeven te passeren. Met mooie of grappige grafische uitingen op de vloer of wand kun je de veilige looproute duidelijk aangeven.

3. Creëer overzicht op de trap of in een gang naar de kantine, toilet of uitgang

Juist op drukke plekken is het zaak om overzicht te creëren. In trappenhuizen kun je bijvoorbeeld groothoekspiegels ophangen. Je ziet dan in één oogopslag of een collega je tegemoetkomt.

4. Hoge nood? Lampje checken!

Monteer een lampje op een centrale plek dat aangeeft of het toilet bezet is. Zo voorkom je dat collega’s onnodig door het kantoor lopen.

Met deze slimme, praktische en esthetische tips creëer je een anderhalvemeterkantoor waar alle collega’s hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren. Natuurlijk heeft elke werkomgeving daarbij haar eigen vraagstukken en mogelijkheden. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van passende oplossingen.

Keertje sparren?

Neem gerust contact met ons op. Think PINX!Laat je inspireren

Lees meer

Contact