Pinx
De 5 musthaves voor de ideale werkplek op kantoor en thuis

De 5 musthaves voor de ideale werkplek op kantoor en thuis

De ideale werkplek. Je zit ontspannen op een comfortabele stoel en kijkt naar een groot scherm. Op je computer staat state-of-the-art-software. Je internetverbinding is razend snel. Je bureau staat aan het raam, waar je een prachtig uitzicht op de stad hebt. Aan de muur hangen stijlvolle schilderijen en in de hoek staat een tropische plant die je aan je laatste vakantie doet herinneren. Aaaah, wat een inspirerende omgeving! Of je nu thuis werkt of op kantoor, een goede werkplek kan het verschil maken tussen een gewone werkdag en topdag waarop je constant aan het vlammen bent. Creëer zelf de ideale werkplek op kantoor of thuis met deze 5 musthaves.

Must-have 1: Ergonomische meubelen

Ken je die gebochelde medewerkers die de hele dag over hun laptop heen hangen, met hun rug gebogen en hun nek verkrampt, turend naar het scherm? De gemiddelde persoon heeft een verkeerde werkhouding. En dat is natuurlijk enorm slecht voor de gezondheid. Daarom zijn ergonomische meubelen van cruciaal belang in de ideale werkplek thuis of op kantoor. Zo kun je vervelende rug- en nekpachten voorkomen.

Ergonomische meubelen zijn speciaal ontworpen om de juiste houding en comfort te bieden tijdens het werken. Investeer in een ergonomische stoel met verstelbare rug- en armleuningen en de juiste ondersteuning voor je rug en nek. Een ergonomisch bureau kan vaak op verschillende hoogtes worden versteld. Soms kun je deze zelfs omtoveren tot een standing desk. De juiste Arbo-verantwoorde meubelen zorgen voor betere prestaties en gezondere en blijere werknemers.

Must-have 2: Goede verlichting

En toen was er licht… Goede verlichting is essentieel voor de ideale werkplek op kantoor or thuis. Voldoende licht zorgt voor een goede concentratie en productiviteit. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat werknemers minder last hebben van vermoeidheid, hoofdpijn en slecht zicht wanneer zij in goed verlichte ruimtes werken. En wist je dat verlichting ook de werkhouding bevordert? Met slechte verlichting ga je namelijk automatisch met je ogen knijpen en dichter naar een scherm toe leunen. Hoofdpijn en fysieke klachten zijn het gevolg.

Daglicht is de beste keuze voor de ideale werkplek. Kies wanneer mogelijk voor natuurlijk licht of verlichting die dezelfde hoeveelheid licht geeft. Daarnaast zijn verstelbare bureaulampen essentieel voor de ideale werkplek thuis of op kantoor. En een bijkomend voordeel is dat goede verlichting ook de sfeer verhoogt, wat weer bijdraagt aan een verbeterde concentratie en productiviteit.

Must-have 3: De nieuwste technologie

We leven in een tijd waarin technologie niet meer weg te denken is uit de ideale werkplek op kantoor of thuis. Een goede computer of laptop en een snelle internetverbinding zijn een must. Ook een externe monitor is een slimme investering. Verder raden we accessoires aan die het werken makkelijker en comfortabeler maken, zoals een ergonomische muis, een extra toetsenbord en een laptop stand.

Daarnaast is het ook belangrijk om goede software aan te schaffen voor de ideale werkplek. De juiste software kan de productiviteit verbeteren door taken sneller en gemakkelijker te maken. Videoconferentiesystemen en samenwerkingssoftware kunnen de samenwerking vergemakkelijken, zelfs op afstand. Let erop dat de software regelmatig wordt geüpdate en onderhouden om ervoor te zorgen dat de technologie blijft werken en aan de veranderende eisen voldoet. Niemand wordt blij van errors en vastlopende systemen, toch?

Must-have 4: Een gezond klimaat

Niets is vervelender dan koude handen tijdens het werken of zweetdruppels die over je gezicht lopen. Daarom is een goed klimaat belangrijk voor jouw ideale werkplek op kantoor of thuis. Een comfortabele temperatuur kan het algehele comfort verhogen, waardoor medewerkers zich meer op hun gemak voelen en langer productief blijven. Daarnaast is de luchtkwaliteit van belang. Frisse lucht kan bijdragen aan een gezonder werkklimaat en kan gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën, voorkomen. Een comfortabele temperatuur en goede luchtkwaliteit verminderen daarnaast stress. Zo blijft iedereen zen op de werkvloer.

Het is belangrijk om te investeren in klimaatsystemen die aan de specifieke behoeften van de werkplek voldoen, zoals airconditioning, verwarming en ventilatie. En vergeet niet om regelmatig deze apparaten te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier werken.

Must-have 5: Een inspirerende omgeving

Is een inspirerende omgeving nou echt een must-have? Wij zeggen volmondig: ja! Een inspirerende en motiverende omgeving is belangrijk om productiviteit en creativiteit te boosten. En een persoonlijke touch zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt op de ideale werkplek. Want zeg nou zelf, lever jij je beste werk in een kale, witte ruimte waar de planten al maanden verwelkt zijn?

Je creëert een gepersonaliseerde ideale werkplek door het gebruik van decoratie, foto’s of planten. Maak gebruik van kleuren en mooie meubelstukken om een positieve en stimulerende werkomgeving te creëren. Op kantoor is het ook belangrijk om na te denken over een uitstraling en inrichting die aansluit bij de specifieke stijl en identiteit van het bedrijf. De ideale werkplek wordt zo prettig dat je medewerkers niet meer naar huis willen! 


Laat je inspireren

Lees meer

Contact