Pinx
De 5 kenmerken van een luxe kantoorinrichting

De 5 kenmerken van een luxe kantoorinrichting

Vind je het belangrijk dat jouw bedrijf klasse uitstraalt? Ga dan voor een luxe kantoorinrichting. Hiermee geef je mensen een speciaal gevoel en zorg je dat jouw organisatie de juiste indruk achterlaat bij klanten en medewerkers. Bij het ontwerp van een luxe kantoorinrichting zijn een aantal elementen van belang. In dit artikel vertellen we je er meer over en helpen we je passende interieurkeuzes te maken.

Dit zijn de voordelen van een luxe kantoorinrichting

Waarom kiezen voor een luxe kantoorinrichting? Omdat je kantoor hét visitekaartje is van je organisatie. En ga je voor een luxe uitstraling, dan maak je een charmante en stijlvolle indruk op (potentiële) klanten. Maar dat is nog niet alles. Ook stimuleer je met deze uitstraling medewerkers om bij jouw organisatie te werken. Want een luxe gevoel doet veel met onze beeldvorming en heeft een zinnenprikkelend effect. Daarnaast toont een luxe kantoorinrichting dat kwaliteit binnen de organisatie voorop staat. Dit alles maakt deze stijl zeker geen overbodige luxe.

Hieraan herken je een luxe kantoorinrichting

Bij een luxe kantoorinrichting staan een aantal kenmerken centraal. Door deze optimaal te combineren, creëer je een gevoel van luxe en comfort. Benieuwd naar de vijf belangrijkste aspecten? Hieronder zetten we ze op een rij.

1. Authentieke, natuurlijke materialen

Wat houten vloeren, gestuukte plafonds en leren meubelstukken gemeen hebben? Ze stralen kwaliteit uit. In een kantoor met natuurlijke materialen ervaren mensen luxe en warmte. Niet alleen doordat ze de elementen zien, maar ook doordat ze de structuren voelen. Zo voelt velours warm en zacht aan, terwijl kunststof het tegenovergestelde effect geeft. Je kunt de authentieke materialen spotten in bijvoorbeeld vloeren, plafonds, meubels, panelen en muren. Denk daarbij aan het gebruik van hout, fineer, leer, wol, staal of natuursteen.

2. Mooie, zorgvuldige detaillering

Een luxe kantoorinrichting kenmerkt zich door tot in detail uitgewerkte elementen. Deze kun je terugzien in bijvoorbeeld meubels, plinten en kozijnen. De detailleringen zorgen samen voor een verfijnd geheel. Mits goed op elkaar afgestemd, maken de elementen het luxe plaatje compleet.

De kracht van het weglaten

Bij een luxe uitstraling is subtiele detaillering onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan de handgreep van een deur. Je kunt kiezen voor een eenvoudige en zichtbare greep of voor een kop van roestvrijstaal. Tegelijkertijd kun je de handgreep een gouden look geven of mooi wegwerken met een greeplijst. De luxe uitstraling bij (maatwerk)meubelen creëer je door functionele kenmerken waar mogelijk weg te werken. Zo kun je achter verfijnde deuren ruimte maken voor ordners, kluizen, koelkasten, tv-schermen en kledingrekken. Daarnaast maak je een ruimte stijlvol door vloerplinten, deurlijsten, kozijnen en binnendeuren weg te werken in stucwerk, houten panelen of wandkasten.

Zichtbare detaillering

Verfijnde details mogen gezien worden. Zo geef je een houten deur meer karakter met mooie belijning. En krijgt strak spuitwerk meer aandacht met mooie belichting. Ook kun je met ledlampen open vakken in meubels laten stralen. En wat dacht je van mooie hoge plinten? De sleutel tot succes: alle details op elkaar laten aansluiten. Combineer blinde scharnieren bij binnendeuren met hangsluitwerk met een verfijnde detaillering. Of kies voor een taatsdeur zonder kozijn en creëer zo ruimte om andere materialen extra accent te geven.

3. Rijke kleuren, texturen en materialen

Wow, de kleuren smaragdgroen en kobaltblauw stralen klasse uit. Vooral in combinatie met de basiskleuren zwart en wit. Je kunt deze kleurtinten laten terugkomen in verschillende elementen van het kantoorinterieur. Zoals de meubelen en het behang. Over het behang gesproken: patronen en extra lagen met glans, glitter of vilt geven een luxe 3D-effect. Zorg wel dat je de diverse materialen goed op elkaar afstemt en gebruik ze met mate. Combineer de diepe kleuren en rijke, glanzende materialen met matte afwerkingen en materialen met structuur en reliëf.

4. Unieke eyecatchers

Bijzondere items stelen de show, ze geven een basic interieur een luxe touch. De keuze? Die is reuze. Echte blikvangers zijn marmeren haarden, aquariums, kookeilanden en grote of heel bijzondere lampen. Maar ook multifunctionele meubels en wandvisuals zijn ideaal als je een verrassingseffect wilt creëren. Je kunt eyecatchers op verschillende plekken aanschaffen, maar je maakt pas echt het verschil als je ze op maat laat ontwerpen, bijvoorbeeld door een kunstenaar. Zo kun je jouw bedrijfsidentiteit in de items verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een wandvisual met jouw favoriete bands, projecten of filmsterren. Omdat eyecatchers de aandacht trekken, is het belangrijk om ze ruimte te geven. Zo komen ze écht tot hun recht.

5. Een hoge mate van comfort

Luxe en comfort gaan hand in hand. In kantoren met een luxe uitstraling, wordt vaak ook aandacht besteed aan comfort. Zodat medewerkers zich goed voelen op hun werk en volop kunnen focussen op hun taken.

Aangenaam klimaat

Misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar wel enorm belangrijk: het kantoorklimaat. Want zwetend of bibberend werken, slurpt energie. Een gemiste kans; deze energie zou juist naar werksucces moeten gaan! Aanleiding genoeg om te focussen op een aangename kantoortemperatuur. Ons wisselvallige Nederlandse klimaat vraagt om verschillende opties en snel schakelen. Schijnt de zon? Dan bieden zonwering en airco uitkomst. Is het koud buiten? Dan moet de verwarming feilloos werken.

Luxe domotica

Domotica op kantoren kent veel voordelen. Want slimme apparaten maken het werk een stuk makkelijker. Je bespaart tijd en energie met één app waarmee je de temperatuur, verlichting, zonwering en het alarm kunt regelen. Op deze manier hoef je niet continu door het kantoorgebouw te lopen en kun je snel inspelen op hoge energiekosten. Verder bieden slimme alarmsystemen de mogelijkheid om ook thuis te zien wat er op kantoor gebeurt. Dat zorgt voor een veilig gevoel. En tegenwoordig zijn er zelfs printers, gordijnen en koffieapparaten die je op afstand kunt bedienen. Hoe efficiënt is dat?

Optimale geurbeleving

Hmmm, wat ruikt het hier heerlijk! Een prettige geur heeft een positief effect op de manier waarop je een ruimte beleeft. Ruikt een ontvangstruimte lekker? Dan ervaart de bezoeker luxe. Reukbeleving is dan ook een toevoeging aan je luxe kantoorinterieur. Met geursystemen garandeer je een subtiel en passend bouquet in je ruimtes. Het fijne is: deze systemen zorgen dat de geur genoeg aanwezig en niet al te overheersend is.

Op zoek naar een luxe kantoorinrichting? Neem contact met ons op!

Bij PINX hebben we volop ervaring met het creëren van een luxe kantoorinrichting. We zetten onze kennis en expertise graag in om jouw wensen te vertalen naar een verrassend interieur. Zodat jij je samen met je collega’s keer op keer in luxe en comfort waant. We luisteren, bekijken, ontwerpen, adviseren, plannen en regelen. Ook nemen we met alle plezier de bouwkundige begeleiding op ons, waardoor jij nergens meer aan hoeft te denken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Think PINX!


Laat je inspireren

Lees meer

Contact