Pinx
Creëer de ideale werkplek met een kantoorinrichting op maat

Creëer de ideale werkplek met een kantoorinrichting op maat

Medewerkers en klanten inspireren, motiveren en binden: elke organisatie streeft ernaar. Maar hoe doe je dat? Ten eerste met een uniek product of uitstekende dienstverlening. Maar heb je ook al eens gedacht aan de inrichting van je kantoorruimte? Door deze te laten aansluiten bij de normen en waarden van jouw organisatie, onderscheid je jezelf. Jij weet als geen ander wat jouw bedrijf uniek maakt. Wij weten als geen ander hoe we dit terug kunnen laten komen in je kantoorinrichting. Daarom vertellen we je in dit artikel over de voordelen van en stappen naar een gepersonaliseerde kantoorruimte.

Dit zijn de voordelen van een kantoorinrichting op maat

Wij zijn helemaal overtuigd van de kracht van een kantoorinrichting op maat. Waarom? Omdat het veel voordelen biedt. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Optisch meer ruimte creëren

De juiste indeling, routing en maatwerkmeubelen leveren in no time het gevoel van extra vierkante meters op. Ideaal.

Onnodige kosten voorkomen

Een grotere ruimte huren of kopen? Bekijk eerst eens of je méér uit je huidige kantoorruimte kunt halen. Door deze beter te benutten, kun je al snel veel geld besparen.

Professionaliteit uitstralen

Zeg nu zelf: een comfortabele stoel geeft een goed gevoel, toch? Schep de juiste verwachtingen bij klanten en medewerkers door te kiezen voor passende materialen, vormen en kleuren. Kantoormeubelen op maat bieden je die mogelijkheid.

Laten zien waar jouw merk voor staat

Een goede eerste indruk maak je maar één keer. Grijp deze kans met beide handen aan en zet jouw product of dienst in de picture. Bijvoorbeeld in een op maat gemaakte expositiekast.

Productiviteit bevorderen

Met een gepersonaliseerde routing en indeling voorkom je onnodige looptijd en zorg je dat medewerkers ongestoord kunnen doorwerken. Ook functionele kantoormeubelen en een goede akoestiek dragen bij aan de productiviteit.

Werkplezier stimuleren

Een kantoorruimte waar medewerkers trots op zijn. Omdat ze er gemotiveerd raken en prettig kunnen werken. Dat is wat een gepersonaliseerd interieurontwerp oplevert.

Volg deze 5 stappen voor een kantoorinrichting op maat

Wil je graag van bovenstaande voordelen profiteren, maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je op weg.

1. Maak optimaal gebruik van je ruimte

Door slimme aanpassingen te doen, kan een interieurontwerper je kantoorruimte optisch groter laten lijken. Dat biedt een gevoel van ruimte en rust. Bekijk de routing eens opnieuw: zijn er onnodige looplijnen? En zorgen ze voor onrust bij medewerkers die hun concentratie juist hard nodig hebben? Als je deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, is herindeling een slimme zet.

2. Verbeter de akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor meer productiviteit bij medewerkers. Simpelweg doordat afleiding en stress afnemen. Wat dit onderwerp zo interessant maakt? Maatwerk: de akoestiek is in iedere ruimte anders. Zo mag er bij binnenkomst best wat achtergrondgeluid zijn, terwijl er bij de werkplekken meer behoefte is aan stilte. Verder is er meer ruis in ruimtes met gladde materialen, zoals metaal en plastic. Terwijl schelle klanken in gestoffeerde ruimtes juist gedempt worden.

Via berekeningen kan een interieurontwerper aangeven hoeveel procent van de vloeroppervlakte voorzien moet worden van akoestische materialen. Denk hierbij aan vloerkleden en gestoffeerde meubels, maar bijvoorbeeld ook aan wandpanelen van vilt en akoestische gordijnen en plafonds. Er zijn ontzettend veel opties om achtergrondgeluiden te dempen.

3. Kies voor maatwerkmeubelen

Geloof ons: met gepersonaliseerde meubelen maak je jouw kantoordromen waar. Je kunt deze meubelen namelijk helemaal afstemmen op jouw wensen. Moeilijke hoeken, ongelijke vloeren of lage plafonds? Geen probleem, maatwerkmeubelen helpen je de kantoorruimte optimaal te benutten.

Dat begint al bij de ontvangstbalie. Een belangrijk element, want hiermee kun je direct een treffende eerste indruk maken op bezoekers. Kies zelf de ideale afmetingen, rondingen en materialen. En denk daarbij aan specifieke wensen voor de opslag van documenten, ontvangst van goederen en positie van apparaten, zoals de telefoon en computer. Zo weet je zeker dat baliemedewerkers er optimaal mee uit de voeten kunnen.

Dit geldt ook voor vergadertafels. Ga je voor organische vormen? Dan stimuleer je interactie. En vergeet vooral de juiste stroomvoorzieningen niet, waarmee collega’s tegelijkertijd op hun eigen scherm kunnen werken. Ook fijn: brainstormruimtes met magnetische whiteboard-wandelementen. Daarnaast hebben kasten de potentie om volop bij te dragen aan de productiviteit van medewerkers. Laat hierin bijvoorbeeld ruimtes inbouwen voor beeldschermen, kies voor functionele lades en vul open vakken met inspirerende voorwerpen.

4. Zorg voor veel licht

Wist je dat licht een kantoor optisch breder, smaller, hoger of lager kan laten lijken? Het is de kunst om lichtbronnen exact op de juiste plekken te monteren. Ook kleuren spelen daarbij een grote rol. Zo geeft wit licht medewerkers een actief en fris gevoel, terwijl geel licht het tegenovergestelde doet.

Verder heeft daglicht veel invloed op medewerkers: het geeft ze energie. Niet gek dus, dat hiervoor zelfs een normering is. Voldoet jouw kantoorruimte aan de minimale hoeveelheid daglicht? Anders biedt herindeling mogelijk uitkomst. Met een kantoorinrichting op maat zorg je ervoor dat mensen voldoende daglicht hebben op hun werkplek. Met als resultaat: productiviteitswinst.

5. Zet je merkidentiteit kracht bij

Ken je dat gevoel? Je komt binnen in een kantoorruimte en denkt: ‘wow, dit bedrijf spreekt me echt aan’. Met een interieur op maat laat je zien waar jouw organisatie voor staat. Presenteer je eigen producten bijvoorbeeld vol trots in een originele kast. En ga voor grafische visuals op de wanden, die matchen met het kleurenpalet en lettertype van jouw logo.

De kracht van maatwerk bij het uitvoeren van interieurplannen

Is je interieurontwerp helemaal naar wens? Fijn! Tijd om de plannen waar te maken. Voorkom teleurstelling en kies voor uitvoering op maat. Van licht- tot elektraplannen: sla de handen ineen met een interieurontwerper die óók thuis is in bouwkundige begeleiding. Een interieurontwerper die werkt met betrouwbare leveranciers. En die zorgt dat alles tot in de puntjes is geregeld. Zodat jij je kunt richten op het werk waar jij blij van wordt.

Maatwerk: precies waar wij goed in zijn

Overtuigd van de meerwaarde van een gepersonaliseerd interieur? En benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kunnen niet wachten om onze expertise los te laten op jouw kantoorruimte. Bij PINX hebben we oog voor alles wat mooi, functioneel, opvallend en realiseerbaar is. Think PINX!


Laat je inspireren

Lees meer

Contact