Pinx
Boost je bouwbedrijf: hoe een slim kantoorontwerp bijdraagt aan je succes

Boost je bouwbedrijf: hoe een slim kantoorontwerp bijdraagt aan je succes

Efficiëntie en een sterk imago: 2 cruciale succesfactoren in de competitieve bouwsector. Wist je dat een doordachte kantoorinrichting daarbij een groot verschil kan maken? De optimalisatie van werkplekken vergroot het werkgeluk en de productiviteit van medewerkers. En een uniek interieur versterkt je bedrijfsidentiteit en bezorgt klanten het wow-effect. Kortom: strategische aanpassingen in het interieur dragen bij aan je bedrijfssucces.

25% productiever door de juiste kantoorinrichting

De grootste kracht van bedrijven in de bouwsector? De medewerkers natuurlijk! Een efficiënt ingericht kantoor kan de productiviteit van je team met wel 25% verhogen, zo blijkt uit onderzoek. Dankzij een prettig werkklimaat, met bijvoorbeeld voldoende daglicht en een fijne akoestiek, kunnen je medewerkers geconcentreerd werken en blijft hun energieniveau op peil.

Met een optimale kantoorindeling en routing creëer je bovendien meer verbinding tussen collega’s. Belangrijk in de bouw, waar samenwerking de sleutel tot succes is. Het is dan ook slim om kantoren zo in te richten dat teams comfortabel bij elkaar kunnen zitten, met voldoende ruimte om bijvoorbeeld bouwtekeningen uit te spreiden. Tegelijkertijd is het van belang dat mensen zich ook eenvoudig kunnen terugtrekken, bijvoorbeeld om te bellen of ongestoord te werken. Met een kantoor dat is afgestemd op de behoeften van je team, leg je de basis voor productievere en gelukkigere medewerkers.

Verras je klanten met een professioneel interieur

De inrichting van je kantoor zegt veel over je bedrijf. Zo laat een professionele en tot in de puntjes afgewerkte inrichting zien dat kwaliteit hoog in het vaandel staat en dat je oog voor detail hebt. Precies de indruk die je als bouwbedrijf wilt achterlaten bij klanten en prospects. Een professionele én memorabele ontvangst- en kantoorruimte zal klanten lang bijblijven en het beeld dat zij van jouw bedrijf hebben blijvend beïnvloeden.

Je kantoor als spiegel van je bouwbedrijf

Jouw interieur is een verlengstuk van je bedrijfsidentiteit. En helpt je om je onderscheidend vermogen zichtbaar te maken voor klanten. Daarom is het belangrijk dat je interieur het juiste verhaal vertelt. Een verhaal dat past bij je visie en je medewerkers. Hoe je dat doet? Onder andere met de juiste kleurstelling en materialen. En met speelse knipogen of juist opvallende statementpieces die je merkbeleving kracht bijzetten. Maar bovenal: door alles perfect af te stemmen op jouw bedrijfsidentiteit.

Succesverhalen in de bouw

Binnen de bouwsector draait het om het eindresultaat. Een succesvol project zegt meer dan duizend woorden. PINX hielp al tal van gerenommeerde bedrijven in de bouwsector met de herinrichting van hun kantoor. Zo gingen we voor een interieur dat zorgt voor transparantie en een thuisgevoel bij Cornelissen aannemersbedrijf. En voor slim ruimtegebruik en een unieke beleving bij Van der Horst aannemers.

Hoe zit het met jouw kantoorruimte?

Ook toe aan een interieur dat jouw merk versterkt en zorgt voor betere resultaten? Neem contact op. Graag verzorgen we ook de complete projectbegeleiding, zodat je geen omkijken hebt naar de verbouwing, de planning én het budget. We zorgen voorgestroomlijnde processen en heldere werktekeningen, zodat alle partijen soepel samenwerken. Natuurlijk zijn we daarbij regelmatig op de werkvloer te vinden om de werkzaamheden in goede banen te leiden.


Laat je inspireren

Lees meer

Contact