Pinx
Van kantoortuin naar ontmoetingsplek!

Van kantoortuin naar ontmoetingsplek!

Thuiswerken. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat dit het nieuwe normaal wordt. Is dat echt zo? En zo ja, wat gebeurt er dan met alle kantoren? De ontwikkelingen roepen bij ons allemaal – werkgevers én werknemers – twijfels op. Twijfels over het begrip ‘werken’ in de toekomst. Maar … wat nou als we een nieuw soort kantoor ontwikkelen? Een plek waar mensen weer met plezier en vertrouwen naartoe gaan?

Zeg nou zelf, wie had een halfjaar geleden bedacht dat we zo massaal zouden gaan thuiswerken? De ideeën rondom werken zijn in rap tempo veranderd. Ook als het gaat om de functie van kantoren. Want … waarom zou een kantoorpand alleen maar bedoeld zijn om te werken? Waarom maken we er niet een soort ontmoetingsplek van?

Informeel ontmoeten en overleggen

Het kantoor als ontmoetingsplek: wij geloven erin. En we bruisen van de ideeën. Om een plek te creëren waar collega’s elkaar ontmoeten en klanten ontvangen. Waar mensen op een informele en toegankelijke manier kunnen overleggen. Sparren in een ontspannen setting levert immers vaak de beste ideeën op! Een plek voor koffie en een goed gesprek. Voor vergaderingen. Voor lunch. En niet geheel onbelangrijk: een plek voor de vrijdagmiddagborrel. Klinkt aantrekkelijk, toch?

Basis voor teamgevoel

Wanneer we het kantoor anders inzetten én inrichten, zorgen we ervoor dat mensen het nut weer inzien van werken op kantoor. Zo wordt even face-to-face overleggen met collega’s weer normaal. Met als gevolg dat de onderlinge band en het teamgevoel behouden blijven.

Keertje sparren?

Misschien vraag je je na het lezen van dit artikel af hoe je het kantoor van de toekomst het beste vorm kunt geven. Hoe je hier die bruisende plek van maakt waar mensen zo graag samenkomen. Wil je daarover eens van gedachten wisselen? Neem dan contact met ons op. PINX denkt graag met je mee.


Laat je inspireren

Lees meer

Contact